Denna smaskiga efterrätt gjorde jag till nyår. Det är faktiskt min syster som utveklat ett av mina tidigare recept så jag ska inte ta åt mig äran helt;). Kaksmulorna gör du av "täcket" till rabarberpajen.
Kaksmulor
4-6 pers
150g smör
1 1/2 dl
mandelmjöl
2 msk
kokosmjöl
1/2 tsk
vaniljpulver
1 dl hackade
hasselnötter
3 msk
sukrin(flor)
1/2 krm
fransk stevia
Smält smöret och blanda i övriga ingredienser. Bre ut på en plåt med papper och grädda i ugnen på 175 grader(varmluft) ca 10 min eller tills den fått färg. Låt svalna.
Vaniljkräm
6-8 pers
3 st äggulor
3 msk
sukrin-flor
1/2 krm
stevia
1 tsk
vaniljpulver
3 dl grädde
Vispa äggulor,
sötning och vaniljpulver i en skål. Vispa grädden i en annan skål. Blanda sedan
grädden med äggsmeten och vispa ihop.
Varva kaksmulor och vaniljsås i glas. Toppa med passionsfrukt eller valfria bär.
Mums... det låter jättegott!
SvaraRaderaVilken härlig dessert! Ser krämigt och gott ut :)
SvaraRadera