Dessa revbenspjäll hade vi på julbordet. De fick en god smak av kanel, soja och rödvin. Sötade med 1 msk honung också men den kan man dra ner på eller ta bort om man inte klarar de söta.
Revbenspjällm smak av kanel, soja & rödvin
6-8pers
1 kg tjocka revben
3 msk tamarisoja
1 tsk kanel
1 msk flytande honung
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 dl rödvin
smör
Smöra en ugnsform och lägg i spjällen. Blanda marinaden och pensla/häll över spjällen. Ställ in i ugnen på 175 grader(varmluft) ca 1 timme. Vänd spjällen efter halva tiden. Pensla med marinaden med jämna mellanrum undertiden.
Den här marinaden låter sååå gott! Sparar receptet!
SvaraRaderaHa en underbar lördag! Och god fortsättning! :)
Kram kram
//Lana