Sidor

fredag 19 oktober 2012

Blåbärspaj m Kardemumma


Här kommer receptet på blåbärspajen jag gjorde för några dagar sen.


Blåbärspaj m Kardemumma
4-6 port

200g blåbär
150g smör
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kardemummakärnor
1 dl hackade hasselnötter
2 msk sukrin(flor)
1/2 krm fransk stevia

Smöra en ugnsform och lägg i blåbären. Smält smöret i en kastrull. Mortla kardemumman. Häll kardemumman och de övriga ingredienserna i kastrullen. Bre smeten över bären och grädda i ugnen på 175 grader tills den fått fin färg,ca 15 min. Vispad grädde är gott till.

7 kommentarer:

  1. Vilket bra recept! Ska prova göra pajen nångång fast med kokossocker istället för sukrin och stevia.
    Ha en toppen fredag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Vilken mumsig paj!! :)
    Ha en riktigt härlig helg!
    Kram Sonja

    SvaraRadera
  3. Ser riktigt gott ut! Kardemumma bakade jag med idg, men det blev muffins :)

    SvaraRadera
  4. Menar du verkligen 150 gr smör? Det blev snarare en soppa av "smulorna" än klumpar så jag tillsatte en hel del mandelmjöl och kokosmjöl för bättre konsistens. Annars låter det som en kanonpaj. Älskar allt med blåbär och ikväll skall jag göra den till efterrätt.
    Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är 150g smör jag menar. Kan det vara så att vi använder olika kokosmjöl? Jag vet att det kan skilja sig i hur mycket vätska olika kokosmjöl suger upp. Jag använder Aman Pranas.

      Radera
    2. Jag vet inte längre vad det är för kokosmjöl för jag har hällt upp det i en glasburk. Jag tar bara mindre smör nästa gång så får vi se hur det blir. Den jag gjorde häromdagen blev i allla fall kalaagod. Tack för inspirationen!
      Malin

      Radera