Sidor

onsdag 29 augusti 2012

Vaniljglass m Chokladkross

 
Här hemma är det sjukstuga och vad passar bättre då än lite glass:)
 
 
Vaniljglass m chokladkross
6 port
 
3 ägg(gulor)
3 dl grädde
2 msk sukrin(flor)
1/2 krm stevia
1 tsk vaniljpulver
4 rutor krossad mörkchoklad(minst 70%)
 
Vispa ihop gulor, sötning och vaniljpulver i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke. Vispa ihop grädde och äggsmeten och häll i glassmaskinen. När glassen nästan är färdig häll i chokladkrosset. Utan glassmaskin: Häll i chokladkrosset och frys glassen i 3-4 timmar. Rör om varje 30 min.
 

1 kommentar:

  1. Så gott med egengjord glass! Har börjat göra en del egen nu när jag köpt glassmaskin. Det är ju så bra för det håller ju ett bra tag i frysen!

    SvaraRadera