Igår gjorde jag en paj på det som fanns i kylen. Den blev helt vegetarisk och jättegod. Receptet på pajskalet är ifrån tidningen Mat & Hälsa.
Pajskal
3dl mandelmjöl
0.5dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
50g smält smör
1 ägg
0.5 tsk salt
Fyllning
2 dl broccoli
100g fetaost
6 st torkade tomater
10 cm strimlad purjo
1 dl gröna oliver
2 dl riven ost
3 dl grädde
3 ägg
salt & peppar
Mixa alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Nagga botten och låt vila i kylen 20 min. Grädda skalet i 8 min på 175 grader(varmluft). Fyll skalet med broccoli, purjo, tomater i bitar, oliver och smulad fetaost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll det sedan över grönsakerna och fördela den rivna osten över. Grädda på 175 grader till osten fått färg ca 25-30 min. Servera sallad till.
Pajbit med egenodlad sallad och gula pärontomater:)
Mmm... jättegott! LCHF-pajdeg är mycket godare än "vanlig", tycker jag!
SvaraRaderaHa en fin lördag!
//Lana