Sidor

tisdag 10 april 2012

LCHF-Pasta!

Tänk att det tog mig över ett år innan jag äntligen testade att göra lchf-pasta. Och det kommer verkligen inte att dröja ett år till innan jag gör det igen! Gud så enkelt och gott det blev. Inte alls så krångligt som jag trodde det skulle vara. Jag gjorde min pasta till lasangeplattor men man kan skära ut till taglatelle ist om man vill. Min pasta fick smak av vitlök och oregano.


LCHF-Pasta
1 plåt =10 plattor
ca 4 port

2 ägg
60 g creme cheese
2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk oregano

Vispa äggen pösiga och vispa sen ner creme chesse. Blanda husk med kryddorna och vispa ner det i smeten. Häll ut smeten på plåt m papper. Lägg en bakplåtspapper över och kavla ut så tunt det går. Grädda i ugnen på 150 grader(125 varmluft) i 10 min. Ta bort det översta papperet och skär ut pastan som du vill ha den.

6 kommentarer:

  1. Visst är det gott med LCHF-pasta! Mycket godare än vanlig! Mina barn vill ha lasagne med bara LCHF-plattorna! :)
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Undra om man kan frysa in det och och tina när man vill använda det...
    Jag gjorde också lasagne för någon dag sendan.
    Gud så himla gott det var receptet finns på Lisas godbitar, du kommer inte ångra dig! Lovar!

    SvaraRadera
  3. Blir lika gott efter frysförvaring

    SvaraRadera
  4. Är det någon som vet om det finns en produkt iknande fiberhusk i USA? Var består det av eller ev. substitut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fiberhusk är pulveriserat psylliumfröskal.

      Radera
  5. Tack för det! Jag googlade precis själv efter att jag skrivit och förstår nu att jag kan köpa i lösvikt i min fantastiska hälsokostaffär jag har här i närheten (strax utanför San Francisco).

    SvaraRadera