Sidor

måndag 5 mars 2012

Köttfärsgratäng med Vitkål

Dagens kvällsmat blev denna goda gratäng. Jag blev riktigt överaskad hur god den faktiskt blev:). Kommer absolut göra den igen! Tycker det är så smidigt med gratänger. Istället för att stå vid spisen så länge kan man vara med familjen undertiden maten blir klar i ugnen. Mer kvalitetstid, det gillar vi!

4-6 port

500g blandfärs
1/4 riven vitkålshuvud
10 cm strimlad purjolök
500g krossade tomater
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk sambal oelek
1 msk soja
1 msk oxfond
1/2 dl rödvin
1 dl gröna oliver
salt & peppar
3 dl grädde
3 dl riven ost
smör att steka i

Stek vitkålen och purjo i smör. Ställ åt sidan. Bryn köttfärsen. Ha i vitlök, tomater, sambal, soja, oxfond, rödvin, salt & peppar. Låt puttra några minuter. Lägg i vitkålen, purjon och oliverna. Lägg över i en ugnsform och häll över grädden och osten. Gratinera i ugnen 30 min på 200 grader.



1 kommentar:

  1. Vitkål och köttfärs är en bra kombination. Gratängen låter otroligt god. :-)

    SvaraRadera