Innan jag började med lchf så gjorde jag ibland en jättegod hallon & vinbärskaka. Den innehöll hela 6 dl socker! Nu har jag gjort en variant på den helt utan socker:). Hade inga vinbär så det blev bara hallon i men lika god för det.
Hallonrutor
ca 25 st
5 ägg
1.5 dl kokosmjöl
0.5 dl pofiber
100g smält smör
2 dl grädde
3 msk sukrin
1/2 krm stevia
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1/2 citron(skal & saften)
1 lime(skal & saften)
3 dl hallon frysta el färska
Sätt ugnen på 175 grader(varmluft). Vispa ägg, sukrin och stevia. Blanda i smör, grädde och citron & lime skal/saft. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner det i äggsmeten så det precis blandar sig. Häll smeten i en ugnsform m bakplåtspapper. Strö över hallon. Grädda i ca 20 min. Låt svalna och skär i rutor. Pudra lite sukrin-flor över rutorna vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar