Sidor

lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!




Önskar alla Er ett riktigt Gott Nytt År!

Nu måste jag förbereda nyårs maten. Recept kommer senare:)

tisdag 20 december 2011

Vörtbröd LCHF

Här om veckan så testade jag att göra vörtbröd. Jag använde vanlig vörtmix som man hittar i alla livsmedelsbutiker så här års. Visst den innehåller lite konstigheter men slår man ut det på varje brödbulle så blir det minimalt.


Vörtbröd
ca 12 st

8 ägg
2 msk sukrin
1/2 krm stevia
100g smält smör
2 dl grädde
2 dl kokosmjöl
1/2 dl pofiber
3 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
2 msk vörtmix

Vispa ägg och sötning i minst 5 min. Häll i smör och grädde. Blanda övriga ingredienser och häll i smeten. Vispa så det precis blandar sig. Låt stå och sväla i 10 min. Forma bollar och lägg på plåt med papper. Grädda i ugnen i 10 min på 175 grader.

söndag 18 december 2011

Julgranen på plats!

 Idag har vi klätt julgranen. Jag tycker den blev så fin i år! Vi brukar alltid ha ett tema på granen. Förra året var det blått och silver t.ex. Men i år har vi blandat hej vilt. Blått, silver, rött, guld, rosa, grönt m.m. Och det blev jättefint! Kommer göra så varje år nu. Barnen har gjort smäll karameller och kristyr dekorationer som är så fina.




Måns kristyr dekoration med bärjan från Cars:)

Och Måns fina smäll karamell:)

Saffrans scones m kanelsmör LCHF

 Idag är det 4:e advent och vi började dagen med bl a dessa goda saffrans scones med kanelsmör.


Saffrans scones
ca 12 st

8 ägg
2 msk sukrin
1/2 krm stevia
100g smält smör
1/2g saffran
1 dl grädde
2 dl kokosmjöl
1/2 dl pofiber
3 msk fiberhusk
1 msk bakpulver

Vispa ägg och sötning i minst 5 min. Häll i smör, saffran och grädde. Blanda övriga ingredienser och häll i smeten. Vispa så det precis blandar sig. Låt svälla i 10 min. Forma bullar som du plattar till lite och lägg på plåt m pappar. Grädda i ca 10 min på 175 grader.

Kanelsmör

50g rumsvarmt smör
1 tsk kanel
ev 1 tsk flytande honung el sukrin(om du klarar av det söta)

Blanda ihop allt med gaffel.