Goda kex till ostbrickan, buffén eller till kvälls teet. Jag gör en lite större sats med mjöl och förvarar i kylen. På så sätt går det lite snabbare att göra kexen nästa gång. Mjölet kan man ändra efter tycke och smak. Jag har gjort en variant m bara sötmandel och kokos t.ex. Exprimentera!
Mjöl
200g sötmandel
2 dl kokosflingor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrö
Mixa till mjöl.
LCHF kex
3 dl mjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
Blanda ihop och bre ut tunt på plåt m papper. Grädda i ugnen 15 min i 150 grader(varmluft). Ta ut plåten och skär ut rutor. Ställ in i ugnen igen och sänk värmen til 70 grader. Sätt en träslev i luckan så den står på glänt. Torka i ugnen tills kexen är hårda och spröda, ca 1 tim.
Mjöl
200g sötmandel
2 dl kokosflingor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrö
Mixa till mjöl.
LCHF kex
3 dl mjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
Blanda ihop och bre ut tunt på plåt m papper. Grädda i ugnen 15 min i 150 grader(varmluft). Ta ut plåten och skär ut rutor. Ställ in i ugnen igen och sänk värmen til 70 grader. Sätt en träslev i luckan så den står på glänt. Torka i ugnen tills kexen är hårda och spröda, ca 1 tim.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar