Sidor

fredag 12 augusti 2011

Lyxmüsli m choklad!



Ibland kan det vara gott att ta lite yoghurt till frukost som variation till äggfrukostarna. Då passar denna goda müsli utmärkt. Jag har inte i choklad i min müsli utan den som vill får hacka i lite i den egna skålen ist. Det är en smaksak hur man vill göra och vad man tål.

Lyxmüsli

4 dl blandade nötter(t.ex mandel, hasselnötter och valnötter)
1 dl kokosflingor
1/2 dl solrosfrö
1/2 dl pumpakärnor
3 msk kokosfett
1tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
ev. 4 rutor mörk choklad

Grovhacka nötterna och blanda med övriga ingredienser. Smält kokosfettet i kastrull om det inte är flytande. Ställ in i ugnen på 200 grader. Blanda om var 5:e minut tills müslin fått fin färg. Skulle müslin vara blöt av kokosfettet när du tar ut den så sugs det in när det svalnat. Lägg i den hackade chokladen när müslin svalnat helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar