Sidor

tisdag 16 augusti 2011

Formbröd LCHF

Har exprimenterat mig fram till ett riktigt gott lchfbröd. Sambons son sa: det här var det godaste lchfbrödet du bakat(jag har testat en hel del de senaste halvåret). T.o.m pappa som är emot allt vad lchf är gillade det:) Ingredienserna hittar du i vanliga livsmedelsbutiker. Komplettera mackan med proteiner och fett så att du håller dig mätt länge. Gärna mer pålägg än macka. Jag brukar ha en lager bregott, många skivor gräddost och gurka/paprika. Eller ägg och majo på mina mackor. Till det en kopp te el kaffe med kokosfett. Då står jag mig till lunch(minst 5 tim).


Formbröd
1 limpa
ca 20 skivor(0,5 kh/skiva)

6 ägg
2 dl pofiber
1 dl sesamfrö
3 msk husk
3 tsk bakpulver
1tsk salt
2 dl creme fraiche
4 msk kokosolja

Blanda alla torra ingredienser. Häll i ägg, kokosolja och creme fraiche. Blanda till en smet. Låt stå 5 min. Häll smeten i brödform med bakplåtspapper i(brödet fastnar annars). Jämna till smeten med blöta händer(eller sked). Grädda i 200 grader ca 30-40 min.

14 kommentarer:

  1. Låter mumsigt, måste prova i helgen ;-)
    Andra LCHF bröd är ju ärligt sådär...

    SvaraRadera
  2. Hej och Tack för ett utsökt recept. Det här är det närmaste jag kan tänka mig riktigt bröd. Otroligt gott och jag la brödkryddor i också. Vilken bra konsistens.
    Många tips härinne.
    Lotta

    SvaraRadera
  3. Tror du brödet går bra att frysa in och sedan rosta?
    Tack för receptet!

    SvaraRadera
  4. Brödet går jättebra att frysa. Jag brukar skiva upp det och styckefrysa. Sen är det bara att tina det i brödrosten./Therese

    SvaraRadera
  5. Kan man ta nått annat än kokosolja?
    /Åsa

    SvaraRadera
  6. Ska defenetivt prova detta bröd i helgen.
    Det ser så ... Vanligt ut alltså som ett vanligt långfranska eller nått:)
    Bakade ett lchf bröd häromdagen som blev platt men ingredienserna här låter mer rimliga. :)
    Tack för receptet!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det:) Återkom gärna och berätta vad du tyckte om brödet.

      Radera
    2. Självklart! :)

      Radera
    3. Nu har jag provat det :)
      Det blev jättebra!
      Men personligen vill jag ha det lite torrare och luftigare kanske ska ha i lite mindre ägg eller ha i lite mer pofiber eller kanske något nötmjöl som kokosmjöl?
      Vad tror du?
      Detta var det bästa lchf brödet hittills jag har provat tack för receptet :)

      Radera
    4. Vad roligt att du gillar det! Om du vill ha det torrare så testa att dra ner på creme fraichen. Mindre ägg tror jag gör det mer kompakt.

      Radera
    5. Okej tack så mycket ! : )
      Ska testa det nästa gång :)
      Ha det bäst!

      Radera
  7. Jättegott bröd! En ny favorit.
    Jag var på dop för några veckor sedan och där bjöds det på smörgåstårta, one of my favorites! MEN, jag hade förberett mig genom att göra min egen smörgåstårta med ditt bröd och saker, som finns i själv-plocken i många butiker. Många tittade och dreglade mer över det jag hade än över dom riktiga tårtorna =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillar brödet! Har tänkt att jag ska göra smörgåstårta av det också men det har inte blivit av än.

      Radera