Sidor

måndag 25 juli 2011

Köttfärsgratäng m bacon, champinjoner och purjolök

En jättegod gratäng som passar utmärkt som "matlådemat". Dubbla gärna receptet så har du massa lådor att fylla frysen med.



Köttfärsgratäng
4-6 pers

500g blandfärs
10 cm strimlad purjolök
200g champinjoner
1 pkt bacon
1 påse á 40g parmesanost
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2 dl tomatpuré
1 msk oregano
2 vitlöksklyftor
3 dl riven ost
Fräs färs, purjo, svampen och bacon i smör. Krydda med vitlöken och oregano. Häll över i smord ugnsform. Vispa ihop grädde, creme fraiche, parmesan och tomatpurén och häll över "fräset". Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen på 200g i ca 25 min eller till osten fått fin färg.  

2 kommentarer:

  1. Låter supergott!! En fråga, ska man servera med något till? ex ris? Eller den är "matig" som den är? :) /Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är supergod!:) Den är matig som den är men du kan servera en sallad till om du vill:)

      Radera