Sidor

onsdag 23 februari 2011

Kasslergratäng

Mumsig kasslergratäng blev det igår. Här kan man variera sig med olika grönsaker beroende på vad man har hemma. En rätt som är lätt att göra och passar både vardag och fest.


Kasslergratäng
6-8 pers

800g-1 kg kassler
5 dl vispgrädde
1 burk tacosås(santa marias är utan socker)
200g champinjoner
2 st röd paprika
1 gul lök el 10 cm purjo
3 st krossade vitlöksklyftor
2 dl riven ost
smör

Gör så här: Skiva kasslern och lägg i en ugnsform. Skiva champinjonerna, skär paprikan i bitar och hacka löken. Fräs champ, paprika, lök och vitlök i smör i stekpannan några minuter. Fördela jämnt över kasslern. Blanda grädde och tacosås och häll över. Toppa med riven ost. Gratinera i ugen på 200 grader tills osten fått fin färg, ca 20 min. Servera med broccoli(ris el bulgur om du äter kolhydrater)

1 kommentar: