lördag 1 november 2014

Kanelknäcke

Mandelknäcke är något jag bakar ofta. Min mage klarar tyvärr inte av fröknäcke längre. Men mandelknäcke är så gott och går att variera mycket med olika kryddor. Igår gjorde jag kanelknäcke och det vart så gott. Lite julkänsla blev det över dem.


Kanelknäcke
1 plåt/ca 10 bitar

2 eko ägg
2½ dl mandelmjöl
½ dl sesamfrö
1 tsk kanel
salt

Blanda snabbt ihop till en smet och kavla ut den mellan två bakplåtspapper. Grädda i 7-8 min på 175 grader(varmluft). Sänk värmen till 75 grader. Ta ut plåten och ta bort det översta papperet. Skär i bitar och låt torka i ugnen 1-1½ timme.


Riktigt gott med bregott och ost på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar