onsdag 22 oktober 2014

Microbröd

Microbröd är ett av de första lchfbröden jag testade när jag började äta lågkolhydratskost för ca 4 år sedan. Det är riktigt gott och går fort att göra. Senaste veckan har jag gjort microbröd flera gånger och då rostat det, supergott! Jag rostar det 2 ggr för att få det riktigt frasigt. Det går bra att halvera receptet om du bara vill ha ett bröd. Variera brödet med att tillsätta t.ex lite nötter/frön. Tranbär är gott och ha i också.


Microbröd
2 st

2 ägg
1½ dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt

Blanda till en smet och fördela i 2 formar. Jag använder glasformar från IKEA. Micra i ca 2 min. Låt svalna lite och dela brödet så det blir en över och underdel. 


Gott med mycket bregott och ost på!

3 kommentarer:

  1. Ser gott ut. Vilken storlek har du på glasformarna? Ser att det finns tre storlekar. Har tyvärr inte fått till microbrödet när jag gjort det tidigare, så om jag har samma storlek på formen så... Ja, man kan alltid hoppas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har de minsta. De som är 12x12x5 cm.

      Radera
  2. Jag måste testa microbröd någon gång! Det har helt enkelt inte bara blivit av.

    SvaraRadera