tisdag 21 januari 2014

Gott bröd med Kruskakli


Ja men då har jag bakat lite igen då:). Det blev en variant av mitt bröd med kanel & tranbär. Jag älskar de brödet men det finns några i familjen som har lite svårt för bär i bröd. Och jag ville ha ett bröd men neutral smak och utan nötter och utan tranbär. Resultatet blev detta:)



1 limpa

6 ägg
2 dl creme fraiche

2.5 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 dl kruskakli
1 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt

ev lite pumpakärnor/solrosfrö till topping

Sätt ugnen på 175 grader(varmluft). Vispa ihop ägg och creme fraiche lätt.  Blanda övriga ingredienserna och blanda ihop det med äggsmeten. Häll i brödform m bakplåtspapper.  Toppa ev med pumpakärnor och/eller solrosfrön. Grädda i ca 80 min. Täck brödet med folie om det börjar få mycket färg.



Gott att rosta!


5 kommentarer:

  1. Åh gud så gott det ser ut!!

    SvaraRadera
  2. Bra bröd, det ser ut som ett "vanligt! Måste bakar mer börd känner jag ;)

    SvaraRadera
  3. Mumsigt! Alltid kul med olika varianter av bröd. :-)

    SvaraRadera
  4. Det här brödet är SÅ gott! Jag har redan gjort det flera ggr. Har lagt till lite nötter, frön och fikon i också och det blir gott det också. Tack för ett bra recept!

    SvaraRadera