fredag 6 december 2013

Pepparkaksmüsli LCHF


Här kommer ett recept på en god müsli med smak av pepparkaka. Perfekt så här till jul:). Om man vill och klarar av så kan man ha i 0.5 dl av vardera tranbär & dadlar efter att müslin varit i ugnen. Dadlar hör ju julen till och tranbären ger lite röd julfärg. Jag kan tyvärr inte ha i det då övriga i familjen inte gillar torkad frukt så jag får ha i det vid servering istället.


Pepparkaksmüsli
8 dl

1 dl av följande:
valnötter
sötmandel
hasselnötter
pecannötter
pumpakärnor
solrosfrön
kokosflingor
mandelmjöl

1 msk pepparkakskrydda
1 tsk vaniljpulver
3 msk vatten
1 msk kokosfett
1 msk flytande honung

Grovhacka nötterna och lägg dem och alla andra torra ingredienser i en ugnsform och blanda i kryddorna. Tillsätt vatten, honung, kokosfett och blanda så allt blir blött. Rosta i ugnen i ca 15-20 min på 175 grader(varmluft). Rör om varje 5:e min.



3 kommentarer:

  1. Mmmm gott! Pratatde m en kompis om just att krydda m pepparkakskrydda i muslin :) låter supergott!!
    Tyvärr fixar jag inte dessa goda muslis, triggar igång alldeles för mkt så jag tar "bara" rostade nötter om jag äter yoghurt....

    SvaraRadera
  2. Mums. så gott att smaksätta med pepparkakskrydda! Jättehärlig musli!

    SvaraRadera