torsdag 21 november 2013

Skurna pepparkakor LCHF

Pepparkakor är något jag verkligen saknat vid jul. Men inte längre:) Igår gjorde jag skurna pepparkakor och de blev jättegoda tycker jag. Perfekt nu när det bara är dryga veckan kvar till 1:a advent. De här kommer i alla fall vara med på vårat "gottebord" i jul. Passar nog utmärkt med ädelost på.


Skurna pepparkakor
ca 20 st

3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
2.5 msk sukrin+ eller annan sötning 
1 msk pepparkakskrydda
2 msk vatten
1 ägg
1 tsk bakpulver

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vatten och ägg. Blanda till en jämn deg. Linda in degen i plastfolie och rulla/tryck ut den till en rulle/korv som är ca 15 cm. Skär i 0,5 cm skivor och lägg på plåt med papper. Grädda i ugnen på 175 grader(varmluft) ca 8-10 min. Låt svalna.



1 kommentar: