söndag 24 november 2013

Kräftsallad


Söndagar är de dagar det röjs, städas, lagas mat, bakas mest i vår familj. Vi får för det mesta mycket gjort på  just söndagar. Man vill ju ha ordning och reda innan den nya veckan börjar. Så även idag. Dagen började med en skön sovmorgon till 9.30 och en långfrukost med tända ljus. Sen fortsatte den med IKEA och inköp av bla ljus till advent, biltvätt, ta upp julsakerna från källaren och gå igenom dem, laga matlådor, städa badrummet m.m. Ja ni hör ju, mycket gjort blev det. I allt stök så blev det en god kräftsallad till lunch som gick snabbt att fixa.


Kräftsallad
2 port

1 påse(65 g) färsk spenat
2 kokta ägg
skivad gurka
1 röd paprika
400 g kräftstjärtar i lag(ca 190 g kräftor)


2 dl créme fraiche
1/2 hackad röd lök
2 msk majonnäs
1 msk fryst dill
salt & svartpeppar

Fördela spenaten, gurka, paprika och äggen på 2 tallrikar. Blanda créme fraiche, lök, majo, dill, salt och svartpeppar i en skål. Fördela jämnt på tallrikarna och lägg till sist på kräftstjärtarna. Servera med lite citron att pressa över salladen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar