lördag 14 september 2013

Kanelbullemüsli m tranbär


För några dagar sedan gjorde jag denna müsli. Måns tyckte det luktade kanelbulle i hela lägenheten. Och ja den smakar kanelbulle:). Jag använder alltid kardemummakärnor när kardemumma ingår i recept. Blir mer och godare smak en färdigmalen. Tranbären har jag i vid serveringen ist för i müslin då övriga i familjen inte äter det. Jag sötar müslin med lite honung men det går att utesluta eller byta mot lite sukrin/stevia om man vill.


Kanelbullemüsli m Tranbär
1 liter

3 dl valnötter
2 dl mandel
2 dl mandelmjöl
2 dl hasselnötter
1 dl kokosflingor
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kardemummakärnor
1 msk kokosfett
2 msk vatten
1/2-1 msk flytande honung
1/2 dl tranbär

Mortla kardemumman och blanda alla ingredienser utom tranbär i en ugnsform. Rosta i ugnen på 175 grader(varmluft) tills den fått fin färg. Rör om med jämna mellanrum. Låt svalna och blanda ner tranbären.

Burken på bilden är ifrån Living and room och säljs i 2-pack, rymmer 0,5 l resp 1 l och kostar 179 kr. Går att beställa via mig eller din konsulent, frakt tillkommer. 



1 kommentar:

  1. Mmm...vad gott det låter! Jag måste göra också musli hemma! Min man har ätit upp hela stora burken! ;) Varning för överätning för honom...Jag själv vågar inte...för då slutar jag äta när det är slut i burken... ;)
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera