tisdag 17 september 2013

Äppelpaj LCHF

Äppelpaj är ju så gott. Här kommer min lchfvariant som jag gjorde i helgen.



Äppelpaj
4 port

2-3 äpplen(gärna svenska)
1/2 msk pressad citron
1 tsk kanel
1/2 msk sukrin
1/8 krm stevia

100g smält smör
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
1 ägg
1 tsk vaniljpulver
2 msk sukrin
1/4 krm stevia

Skala och skär äpplena i bitar, lägg i en smörad ugnsform. Pressa över citronsaft och tillsätt kanel, sukrin och stevia. Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser. Klicka ut över äppelbitarna och grädda i ugnen på 175 grader(varmluft) tills pajen fått fin färg, ca 20 min.



4 kommentarer:

  1. Mums, älskar att baka med äpplen! Gjorde själv en äppelkaka igår :)

    SvaraRadera
  2. Hej! gjorde denna äpplepajen idag. När jag tog den ur ugnen fick jag syn på ägget som låg kvar på köksbänken - hade glömt blanda i det i smeten. Undrar bara vad ägget har för betydelse i smeten? Den blev i alla fall VÄLDIGT god!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ägget gör att smeten håller ihop och så blir det mer protein i pajen:). Men man kan absolut utesluta ägget om man vill. Kul att du gillade pajen!

      Radera