lördag 20 juli 2013

Nya Merrell & Barfotalöpning
Ni som har följt mig ett tag vet att jag bara springer i barfotaskor. Nu är det nästan 1 år sedan jag köpte mina första så jag kände att nu var det dags att införskaffa ett par till. Min första var ett par Pace Glove som jag är jättenöjd med. De jag köpte nu var ett par Road Glove Dash 2 som är utformade att springa naturligt på hårda ytor, typ asfalt. 

Fördelen med barfotaskor är att du får ett löpsteg där du sätter i framfoten först istället för hälen, vilket är skonsammare för kroppen. Du stärker även upp musklerna i fötterna och vaderna på ett sätt som du inte gör i ett par vanliga löparskor. Många löpare som dras med skador som löparknän t.ex upplever ofta att de blir bättre när det går över till/ lägger till barfotalöpning. Min sambo är ett levande bevis det. Han hade länge dragits med en skada i knät som inte ville ge med sig. Han kunde bara springa korta distanser på max 5 km. Sprang han längre fick han ont i flera dagar efteråt. Han gick över till barfotaskor och nu kan han springa obehindrat:).

Om du funderar på att börja springa barfota tänk på att börja försiktigt. Det tar ett tag för kroppen att vänja sig vid det. Jag började med korta sträckor i slutet av passet i början och så gick jag i dem till vardags så mycket som möjligt. Jag hade en inkörningsperiod på typ 2 månader innan jag sprang fullt ut i dem. Köp en strl större än du normalt har då fötterna sväller när du springer.


Mina nya skor:)

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...