måndag 6 maj 2013

Korvbröd med smak av parmesan & oregano


Lagom till grillsäsongen sätter igår kommer här ett recept på korvbröd. Ursprungsreceptet är ifrån Marianns brödbok men jag har ändrat det lite så det passar min smak bättre. Mina fick smak av parmesan och oregano. 


Korvbröd m smak av parmesan & oregano
8-10st

6 ägg
1,5dl vatten
50g smör
1 dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk oregano
1 dl parmesan

Smält smöret. Vispa äggen pösiga, tillsätt, vatten och smöret. Blanda övriga ingredienser och blanda ner dem i äggsmeten. Låt svälla i ca 10min. Forma avlånga bröd med blöta händer. Lägg på plåt med papper. Grädda i ugnen på 190 grader(varmluft) i ca 12-15 min. 



2 kommentarer:

  1. Härligt att kunna göra korvbröd, det passar ju perfekt nu till grillsäsongen.

    SvaraRadera
  2. Mmm...så gott! :) Detta bröd måste jag testa! :) Sparar receptet!
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera