torsdag 25 april 2013

Långpannebröd med valnötter, solrosfrö & pumpakärnor

 
Jag gillar att testa nya varianter av bröd. Detta är mitt senaste experiment. Brödet är godast nybakat och blir härligt segt i konsistensen.
 
 
12-15 bitar
 
8 ägg
4 dl riven ost
4 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1 dl kruskakli
1 dl grovhackade valnötter
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
1 msk chiafrö
salt
 
Blanda alla ingredienser utom äggen ordentligt. Ha sedan i äggen och blanda väl. Bre ut smeten på en plåt med papper. Grädda i ugnen på 175 grader(varmluft) i ca 15 min. Låt svalna och skär i lagom stora bitar.
 
 



2 kommentarer:

  1. Långpannebröd är toppen, ofta väldigt lätta att göra. Låter väldigt gott med valnötter i.

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott! Måste också sätta igång och baka! :)
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera