onsdag 27 februari 2013

Långpannebröd m solrosfrön


Idag testade jag att baka ett bröd ifrån Marianns nya bakbok. Jag ändrade lite i receptet så det passade mig bättre. Nästa gång jag gör det kommer jag ha i solrosfrön i smeten också, och kanske valnötter. Det kommer bli gott med bröd till frukost imorgon:).


Långpannebröd m solrosfrön
6-8 rutor

50g smält smör
1dl grädde el vatten
6 ägg
2 dl pofiber
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
0,5-1 tsk brödkryddor
1 tsk bakpulver
solrosfrö till topping

Vispa äggen pösiga och häll i smöret och vätskan. Blanda övriga ingredienser och blanda i dem i smeten. Smöra och bröda(pofiber)en form ca 15x25 cm. Bred ut smeten och strö över solrosfrön. Grädda i ugnen ca 15 min på 185 grader(varmluft). Låt svalna något och skär i rutor.





2 kommentarer:

  1. Mmm...det brödet låter jättegott! Har faktiskt aldrig bakat med pofiber! Nu har jag köpt det hem...ska kanske ta och baka ditt bröd? :)
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Jag önskar mig Marianns bok i födelsedagspresent, hoppas jag får den. Brödet ser jättegott ut, jag spar receptet få se om jag hinner testa i helgen.

    SvaraRadera