tisdag 4 december 2012

Saffranskaka LCHF

Här kommer receptet på saffranskakan jag gjorde till 1:a advent. Kakan gör sig bäst kylskåpskall.
 
 
Saffranskaka
10-12 bitar
 
4ägg
3 msk sukrin
1/2 krm stevia
125g smör
1 pkt saffran
1/2 dl grädde
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
3 dl mandelmjöl
 
Vispa ägg och sötning pösigt. Smält smöret och ha i saffran. Häll i smöret och grädden i äggsmeten. Blanda övriga ingredienser och blanda ner i smeten. Smöra en form och häll i smeten. Grädda på 175 grader(varmluft) i ca 25 min. Lägg på folie om kakan får mycket färg.



 

2 kommentarer:

  1. Mums, mums, vad gott!
    Saffran är ju så juligt! :)
    Ha en toppen onsdag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Saffran är ju galet gott och det känns så härligt juligt.

    SvaraRadera