måndag 17 september 2012

Provlöpning med Merrell 
Nu har de kommit! Och jag var ju bara tvungen att testa dem på stört:). Man ska ju börja försiktigt med barfotaskor då fötterna och vaderna får arbeta extra mycket. Så jag började att springa 2.5 km med mina vanliga Asics och därefter byte jag till Merrell och sprang 1 km. Det var ovant och häftigt att känna underlaget ordentligt, vilken känsla liksom. Och visst får vaderna jobba. Jag sprang uppför en ganska brant backe och jag var påväg att börja gå faktiskt. Jäklar vad det brände i vaderna:). Jag kände också att musklerna i benen fick sig en omgång på bara den km jag sprang. Brukar ju göra utfallsgång efter jag har sprungit med det gick inte. Benen var helt slut, orkade göra typ två utfall. Jag kommer fortsätta varva Merrell med Asics ett tag så ben, fötter och vader få vänja sig stegvis.
 
Funderar du på att införskaffa ett par barfotaskor? Viktigt med barfota löpning är att foten kan expandera, Merrell rekommenderar därför att man går upp en storlek på sina Barefoot skor.

4 kommentarer:

 1. Låter spännande med barfotaskor, men tror inte att det är något för mina fötter då jag har problem med både häl och fotknöl.
  Ha det gott!
  Eva

  SvaraRadera
 2. Hittade receptet på LCHF gröt hos dig och vill bara tacka dig för tipset. Har svårt med just frukost men detta var ett väldigt gott alternativ som jag inte har svårt att få i mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gröten är riktigt god. Kul att du gillar den!

   Radera
 3. Har hört om dessa barfotaskor förut, men nu blev jag verkligen inspirerad till att införskaffa ett par!:)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...