onsdag 19 september 2012

Osötade chokladbollar m hasselnötter

Jag ville testa att göra en osötad variant av chokladbollar och de blev helt okej tycker jag. Övriga i familjen tyckte inte det:) Är man van vid socker och sötning så blir bollarna ganska beska. Man kan ju självklart söta dem lite om man vill också. Använd gärna osaltat smör då de är osötade bollar.
 
 
ca 15 st
 
100g smör(gärna osaltat)
2 dl kokosflingor
1 dl mandelmjöl
1 dl hackade hasselnötter
2-3 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
 
1 dl kokosflingor att rulla bollarna i
 
Knåda ihop till en deg och rulla bollar. Rulla dem sen i kokosflingorna. Förvara dem i kylen.
 

4 kommentarer:

  1. Ska testa dessa men tror jag sötar dem med lite kokkossocker =D men bara lite.
    Eva

    SvaraRadera
  2. De här bollarna låter mycket goda! Ska testa i helgen! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Jag har testat en mängd chokladbollsexperiment och kommit fram till att dadlar och honung funkar utmärkt som sötningsmedel och att det funkar med mindre smör. Jag får ta och testa med hasselnötter!

    SvaraRadera