onsdag 12 september 2012

Köttfärsgratäng med skinka och oliver

Jag älskar gratänger! Det behövs lite förberedelser men sen sköter sig den själv i ugnen medans man kan göra annat. Idag blev det många matlådor då det bara är jag och Måns hemma. Sambon är i England med dottern och kommer hem imorgon.
 
 
Köttfärsgratäng
ca 6-8 pers
 
800g blandfärs
10 cm strimlad purjolök
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
125g färskost vitlök & örter(ICA)
2 dl creme fraiche
2 msk rödpesto
1 dl gröna oliver
1 hackad röd paprika
50 g strimlad rökt skinka
2 tsk oregano
1 tsk basilika
salt & peppar
smör
 
150 g riven ost
1 tomat
 
Bryn köttfärsen i smör. Ha i lök, purjo och vitlök och låt fräsa nån minut. Lägg i övriga ingredienser utom osten och tomaten och låt puttra ihop. Lägg blandningen i en ugnsform och strö över osten. Skiva tomaten och lägg över, krydda med lite oregano. Gratinera i ugnen på 200 grader tills osten fått fin färg.

2 kommentarer:

  1. Jag håller med, gratänger är så praktiskt och bra. Sköter sig själva. Din variant låter väldigt god!

    SvaraRadera