lördag 11 augusti 2012

Krispiga kycklingbitar med Currysås

Till kvällsmat idag blev det dessa krispiga kycklingbitar, sallad och god currysås. Jag har gjort liknande tidigare men idag gjorde jag dem i ugnen och kryddade annorlunda.


4-6 port

4 st kycklingfiléer
1 ägg
1 påse parmesanost
1,5 dl sesamfrö
chicken & steak krydda
roasted garlic & pepper krydda

Skär kycklingfiléerna i 3-4 bitar. Blanda ost och sesamfrö i en skål och äggen i en annan. Doppa bitarna i först ägg och sedan ost & sesamblandningen. Lägg bitarna på en smort plåt och dra några drag med kryddorna över. Stek i ugnen på 200 grader tills kycklingen är färdig ca 20 min. Sätt på grillfunktionen de sista 5 min för att få fin stekyta.

Currysås
4-6 port

1 dl majonäs
2 dl creme fraiche
1 msk curry
1/2 lime(saften)
salt & peppar

Blanda allt och ställ kallt till servering.





Dessa kryddor använde jag.

4 kommentarer:

  1. Kanonbra recept! Ska spara det till kommande veckans matsedel! :)
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillar receptet!Berätta gärna vad du tyckte om det när du testat. Ha en fin kväll du med!

      Radera
  2. Mums så gott det låter! Gott att panera även i parmesan!

    SvaraRadera
  3. Mm tack för supergott recept :) Hela familjen gillade det:) det blir fler gånger, garanterat!

    SvaraRadera