tisdag 24 juli 2012

Formfranska LCHF

LCHF-bröd kan man inte få för många av, eller hur?! Detta är ett av de godaste jag gjort. Jättegott att rosta! Skiva det i tunna skivor och rosta det 2 ggr på raken för att få det riktigt knaprigt.


1 limpa

8 ägg
4 dl riven ost
4 dl mandelmjöl
1.5 dl pofiber
2 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1 tsk salt

Garnering
1 dl solroskärnor

Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan i äggen och osten till en smet. Häll i en brödform klädd med bakplåtspapper. Strö över solroskärnorna. Grädda i ca 30 min på 200 grader(varmluft).



Bonusdottern har varit i USA på fotbollscup och köpte med sig en burk mandel och jordnötssmör. Den innehåller endast mandel, jordnötter och havssalt. Gott på nyrostat bröd:)

10 kommentarer:

  1. Ska vi definitivt testa :)

    SvaraRadera
  2. Hej! Var du inte på bagaren och kocken? Älskar deras hemsida men har aldrig varit i butiken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo jag var där. Kommer ett inlägg om det senare;). Älskar deras hemsida och butik jag med!

      Radera
  3. Hej Therese!
    Jag har stort problem! Har gjort ett annat rost bröst från recept ifrån dig, men mitt blir så "skummigt" liksom.. gör jag fel eller blir ditt också så? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. I mitt andra rostbröd är det mycket "blött"(creme fraiche, vatten och smör) som gör att brödet kan bli lite "skummigt". Detta bröd är "torrt" likaså solrosbrödet och dem upplever jag inte som "skummigt".

      Radera
    2. Då prövar jag detta receptet istället! Taackar !
      Tänkte göra tacokrydda o det står chilipeppar o chilipulver - men är jag dum eller vad? haha jag hittar bara liksom chilipulver.. menar du att det finns en torrkryda som är chilipeppar ?

      Radera
    3. Ja det finns en torrkrydda som är chilipeppar. Chilipulver är en kryddblandning med flera kryddor. Hoppas du hittar den.

      Radera
  4. Jag bakade det här brödet igår! Resultatet blev fantastiskt, tack så mycket för tipset och receptet. Kolla gärna in resultatet på min blogg - linneasmat.tumblr.com!

    Linnea

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillar brödet! Jag kommer inte in på din blogg... Är adressen rätt?

      Radera
  5. Tack för supergott bröd :)

    SvaraRadera