tisdag 5 juni 2012

LCHFbröd i muffinsform


Portionsbröd i muffinsform. Perfekt till sommarens bufféer. Det går även att baka ut dem till tekakor om man vill det. Muffinsformarna är ifrån fikamera. En sats ger ca 12 st bröd. Om man vill så kan man smaksätta bröden med t.ex brödkryddor, örter, tomatpuré m.m. Testa er fram! Det är mindre än 1 kh/bröd.


4 st ägg
2 dl vatten
2 dl pofiber
100g riven ost
2 msk fiberhusk
2tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Vispa ihop ägg och vatten. Blanda övriga ingredienser och blanda ner det i äggsmeten. Låt svälla 5 min. Fördela i formar eller rulla bollar som sen plattas till tekakor. Grädda bröden i ca 15 min på 175 grader(varmluft).




2 kommentarer:

  1. finns alla ingredienser att köpa på vanlig affär? carola

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja allt finns. Pofiber och fiberhusk hittar du bland de glutenfria sortimentet.

      Radera