lördag 30 juni 2012

KardemummaSkorpor LCHF

Goda skorpor till kaffe/te. Jag använder alltid kardemummakärnor ist för malen. Smaken blir så mycket bättre.



KardemummaSkorpor
ca 35 st

100g smör
2 ägg
2 msk sukrin flor
1/2 krm stevia
5 dl mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor

Smält smöret och låt svalna något. Mortla kardemumman. Vispa äggen pösiga och ha i smöret. Blanda alla torra ingredienser och vispa ner det i äggsmeten. Fördela degen i 3 längder(ca 30cm) på plåt m papper. Degen är kladdig så lättast är att använda en sked och klicka/dra ut degen. Grädda i ugnen på 150 grader(varmluft) i ca 12 min. Ta ut plåten och sänkt värmen till 100 grader och skär sneda bitar på 1-2 cm. Ställ in plåten igen och torka skorporna med luckan på glänt i ca 1 timme.

1 kommentar:

  1. Vad kul med LCHF-skorpor! Det har jag aldrig testat, men är supersugen på.

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera