tisdag 26 juni 2012

Citron & Vanilj pannacotta LCHF


Hej på er! Hoppas ni haft en trevlig midsommarhelg. Denna efterrätt bjöd vi på i fredags. Pannacotta är så lätt att göra och är fantastiskt gott! 


Citron & Vaniljpannacotta
6-8 pers

4 dl grädde
4 dl creme fraiche
2 citroner(skalet)
2 msk sukrin flor+ 1/2 krm fransk stevia(kan uteslutas)
2 vaniljstänger el 2 tsk vaniljpulver
2 tsk gelatinpulver
2 msk vatten

Riv skalet från citronerna. Skär ett snitt i vaniljstängerna och gröpa ut fröna med en sked. Koka upp grädde och vaniljen(frön och stänger). Ta kastrullen ifrån plattan och ta bort vaniljstängerna. Tillsätt citronskal, sukrin, stevia och gelatin(som lösits upp i 2 msk vatten). Låt svalna något. Vispa ner creme fraiche och fördela i portionsformar/glas. Låt stå i kylen tills de stelnat(ca 4 timmar).
Jag dekorerade med jordgubbar och citronmelis. Mums!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...