måndag 2 april 2012

LCHF Snickers

Denna påsk kommer det bli lite nyttigare godis i äggen. Första godiset är nu gjort och det blev en variant av snickers. Jag utgick ifrån Monique´s recept men har gjort lite ändringar. Det blev mycket gott med chokladtryffeln jag hade uppepå!


LCHF Snickers
ca 20 bitar

100g mörk choklad(jag tog 90%)
2 dl jordnötssmör, ekologisk
1/2 dl grädde
2 dl saltade grovhackade nötter
1 krm vaniljarom el 1 tsk vaniljpulver(kan uteslutas)

Tryffel
100g mörk choklad( jag tog Lindt madagaskar)
1/2 dl grädde

Smält chokladen över vattenbad. Täck en mindre form med bakplåtspapper och häll i chokladen. Bre ut chokladen lite så det blir ca 20x15 cm. Ställ kallt så det stelnar. Värm jordnötssmör, grädde och vanilj i en kastrull på svag värme. Häll i nötterna och blanda ihop. Bre ut smeten på de stelnade chokladen. Tryffel: koka upp grädden och ta den från plattan. Smält chokladen i grädden och bre det över jordnötssmeten. Låt stelna i kylen. Skär i små rutor, ca 2x2cm. Förvara i kylen.



Jag använde dessa nötter i mina snickers.

2 kommentarer:

  1. Jag får nog också ta och göra lchf snickers till påsk. Dom blev väldigt lyckade sist jag gjorde dom :)

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet, har precis handlat ingredienserna, och ser fram emot resultatet. Tror dock att jag gör mina bitar något större, 2x2 cm är verkligen pyttesmå bitar.

    Ha det bra!

    SvaraRadera