söndag 22 april 2012

Egenblandad Grillkrydda

Grillkryddor man köper innehåller oftast en massa konstigheter och inte sällan smakförstärkaren E621. Här kommer mitt recept på en jättegod grillkrydda helt utan konstiga tillsatser. Passar utmärkt till kyckling och kött. En god marinad gör du enkelt med 0,5 dl olja och 2 msk av grillkryddan. Marinaden räcker till 6 st kycklingfiléer.


Grillkrydda

1 msk grovmalen svartpeppar
1 msk chilipeppar
2 tsk paprika
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
1 tsk salt
1/2 tsk ingefära

Blanda alla kryddor och förvara i burk med lock.

3 kommentarer:

  1. Håller med, egen grillkrydda är den allra bästa. Förstår inte varför industrin måste späcka de med glutamat och jästextrakt när det blir så bra utan?

    SvaraRadera
  2. Perfekt att göra egna kryddblandningar, då vet man vad som är i. :-)

    SvaraRadera
  3. Vilken bra kryddblandning! :)
    Sparar recept genast!
    Ha en fin helg!
    //Lana

    SvaraRadera