söndag 22 januari 2012

Jordgubbstårta LCHF


Här kommer receptet på tårtan vi mumsat på i helgen. Vi hade ju 2 namnsdagsbarn i fredags så det var ju klart att de skulle få en tårta. Tårta passar till midsommar, födelsedagar, student m.m. Alla här hemma tyckte den var jättegod.





Tårtbotten

5 ägg
1.5 dl kokosmjöl
0.5 dl pofiber
100g smält smör
2 dl grädde
3 msk sukrin
1/2 krm stevia
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 citron(skal & saften)
1 lime(skal&saften)

Sätt ugnen på 175 grader(varmluft). Vispa ägg, sukrin och stevia. Blanda i smör, grädde och citron/lime saft & skal. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner det i äggsmeten så det precis blandar sig. Häll smeten i smord och brödad(pofiber el kokosflingor) form. Grädda i ca 20 min. Låt svalna helt.

Fyllning

300g jordgubbar(färska el frysta)
3 dl vispgrädde

Mixa 200g jordgubbar till en slät pure. Vispa grädden. Dela kakan i två. Bre puren och 1-2 dl grädde på ena botten. Lägg över den andra botten och garnera med resterande grädde och jordgubbar.

4 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut mm, var hittar jag sukrin och stevia?

    SvaraRadera
  2. Du hittar det på bla hälsokosten. Vet att ICA maxi har sukrin också. Annars finns det på flera nätbutiker, t.ex:
    http://stevia.se
    http://lchfbutiken.se

    SvaraRadera
  3. Hej! Kan man byta ut kokosmjöl mot något? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej jag skulle inte rekommendera att byta ut kokosmjölet.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...