lördag 17 september 2011

LCHF tekakor m frön

En lchfvariant på tekakor. Servera dem gärna nygräddade med smör och ost eller majo och ägg. Mums!

Tekakor m frön
6 st

3 ägg
3 dl riven ost
3 dl frön(jag tog solrosfrön, sesam, pumpakärnor)
2 msk keso
1 msk smält kokosfett el smör
1-2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ägg, ost, keso och fett i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner ismeten. Klicka ut 6 st högar på plåt m papper och grädda i ca 15 min. Kolla så inte osten blir bränd. Förvara i kyl.

8 kommentarer:

  1. Dessa ska jag testa att göra nästa gång! Jag vill gärna ha något slags "brödsubstitut" i veckan att äta. Bra blogg!

    SvaraRadera
  2. testade precis att baka dessa och Åh vad gott det blev !
    bra recept !

    SvaraRadera
  3. smakar dom "äggigt"? letar efter något som inte smakar äggigt.
    Kram Michaela

    SvaraRadera
  4. Bakade dessa i idag, fast nu har jag bakat så mycket med hela frön så jag mixade till mjöl, supergott vart det, kommer nog att baka dom imorron igen. TACK för receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillade dem! Ska testa att mixa fröerna till mjöl jag med. Tack för tipset!

      Radera
  5. vad gör jag för fel??? De bara flyter ut:(. tacksam för hjälp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blandar eller vispar du äggen? Jag blandar med sked. Sen så ska de ju inte bli så höga men inte platta som pannkakor heller. Hoppas du lyckas med dem nästa gång. Hör gärna av dig och berätta hur det går./Therese

      Radera