torsdag 11 augusti 2011

Morgonfrallor LCHF


Nu behöver ni inte vara utan mumsiga frallor till frukost. Att de sen knappt innehåller några kolhydrater är ju kanon! Kokosmjöl hittar ni t.ex hos lchfbutiken.

Frukostfrallor
6 st

5 ägg
100g smält smör
1 dl kokosmjöl
1/2 dl pofiber
1 tsk husk
1 1/2 tsk bakpulver
lite salt

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen ca 5 min. Häll i smöret. Blanda de torra ingredienserna, gärna med ballongvisp så alla klumpar försvinner. Blanda med ägg och smörblandningen. Låt svälla några minuter. Klicka ut 6 st högar som du sedan formar släta med blöta händer. Grädda i 10-12 min.

8 kommentarer:

  1. Ser väldigt gott ut! Äter inte LCHF själv, men undviker däremot bröd, pasta, ris, potatis, flingor etc. Äter dock gryn (och det i ganska stora mängder). De här bullarna ska jag prova, alltid kul med nya smakupplevelser!

    SvaraRadera
  2. Tack! De är riktigt goda också:) Berätta gärna vad du tycker om dem när du provat.

    SvaraRadera
  3. Nja, de var ju inte jättegoda precis... De går att äta i brist på vanligt bröd, men de var helt gryniga i konsistensen. Och jag fick 9 st istället för 6, trots att jag bara gjorde 80% av satsen.

    SvaraRadera
  4. Toppen goda!gillar inte ost (som det nästan är i alla LCHF bröd) Jag la på lite rostade solrosfrön och det blev jätte gott.
    Tack för bra recept.

    SvaraRadera
  5. Supergoda :) använde ditt recept som grund och sen satte jag i krossade linfrön ist för pofiber för jag visste inte vad de var :P och satte i en skvätt örtblandning också... blev toppengott :)

    SvaraRadera
  6. hejsan jag kör lchf, men har inte hittat kokosmjöl kan man använda mandelmjöl istället? tacksam för svar :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kokosmjölet suger åt sig mycket vätska så det går inte att byta ut det rakt av. Ska du byta ut det så testa att ta 3 dl av mandelmjölet då. Har inte testat själv så jag kan inte garantera att det blir bra. Tips på var du kan hitta kokosmjöl finner du i min "lchf bakning" flik. Lycka till!

      Radera