lördag 6 augusti 2011

Kyckling i god sås



Lunchen idag blev kyckling i god sås. Hittade receptet på nätet för många år sedan och är en rätt som återkommer med jämna mellanrum hemma hos oss. Måns är inte så förtjust i såsiga saker men denna rätt älskar han! Rätten tar lite tid i ugnen med förberedelserna tar max 10 min.

Kyckling i god sås
4-6 pers

1 kg kycklingfilé
5 dl grädde
3 dl creme fraiche
1-2 msk sambal oelek
1/2 dl sockerfri soja(Kikkoman)
4 st vitlöksklyftor
200g skivade champinjoner
smör

Sätt ugnen på 180 grader. Stek svampen i smör(använder du champinjoner på burk så skippa stekningen, men färska är godast). Smöra en ugnsformoch lägg i kycklingen. Lägg svampen över. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll den över kycklingen och svampen. Låt ståi ugnen ca 1 1/2 timme. Servera kokt broccoli  till.


Broccoli med en klick smör på blir extra gott!


1 kommentar:

  1. Den här rätten brukar jag göra med benfria kotletter och den är supergod. Jag ska testa med kyckling också.
    /Anita

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...