fredag 29 juli 2011

Ugnsomelett med svampstuvning

Hade massa trattisar i frysen sen förra året som fick ingå i middagen igår.


Ugnsomelett m svampstuvning
6-8 pers

Omelett

8 ägg
6 dl grädde
1 dl riven ost
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman ingrdienserna och häll i smörad ugnsform. Grädda i ca 20 min eller tills den stannat och fått fin färg. Gör stuvningen undertiden.

Svampstuvning

ca 1 liter svamp
5-6 dl grädde
1 hackad gul lök
salt & peppar
en klick färskost(redning)
3 dl riven ost

Fräs svamp och lök i smör och tillsätt grädde. Låt koka 15 min. Red av med en klick färskost om det behövs. Häll stuvningen på omeletten och strö över osten. Gratinera i ugnen tills osten fått lite färg. Sallad är gott till. 



1 kommentar:

  1. Hej! Hittade din sida när jag letade LCHF recept, o var mycket gott du har lagt upp!! Tack för alla recept! Nu får ja se hur det går med LCHF för mej... =)

    SvaraRadera