lördag 23 juli 2011

Tacokex!

Undrar om det är fler än jag som saknar bröd/skal när man äter tacos? Om det är det så måste ni testa mina tacokex! Jag blandar de vanliga tacoingredienserna på tallriken och lägger en klick på kexen. Mums vad gott det är!


Tacokex
ca 20 st
tid: ca 25 min

1,5 dl skalade sesamfrön
1 dl riven ost
1 ägg
1 msk tacokrydda*
1 msk olivolja

Blanda alla ingr till en smet och bre ut så tunt du kan på plåt med papper. Grädda i 12 min på 180grader(varmluft). Stäng av värmen och ta ut plåten. Skär i lagom stora bitar. Jag skar i ca 3x3 cm bitar. Vänd bitarna och ställ in i dem i ugnen och torka på eftervärmen 10 min.

* Jag gör min egna tacokrydda så här: Blanda 2 msk chilipeppar, 1 msk av vardera (vitlökspulver, lökpulver, chilipulver, spiskummin), 2 tsk oregano, 1 tsk paprika, 1/2 tsk salt


4 kommentarer:

  1. vilken fin blogg, o verkligen fina bilder :)
    jag brukar ha salladsblad från ett salladshuvud som blir som en skål där jag lägger tacosen i(vad man nu har). men dina kex är värt att prova, tror du om man gör dem tunna att man kan bre ut dem på typ rullar eller så, så de blir formade som riktiga tacoskal?

    SvaraRadera
  2. Tack vad snäll du är:) Jag tror det blir svårt att få till det med rullar. Men det är ju värt att prova. Det skulle vara kanon om man fick till "tacoskal" av kexen.

    SvaraRadera
  3. Åh tack Therese för inspirationen. Detta ska jag definitivt testa. Låter supermumsigt.

    SvaraRadera
  4. Kul att kunna inspirera:) Hoppas du gillar kexen.

    SvaraRadera