måndag 18 juli 2011

Lax med mozzarella och tomat

Jag gjorde en såå god laxrätt igår. Och en kanongod sås till den:) Lätt att göra, få ingredienser, gott och mättade. Som all mat ska var nu med andra ord. Vem vill stå i köket länge nu när det är sommar och varmt? Jag använde Änga Gårds krydda fiskelycka till både fisken och såsen men det funkar utmärkt med bara dill eller annan fiskkrydda du har hemma. Vill du så lägger du till grönsaker eller potatis/ris om du äter kolhydrater. Valet är ditt!


Lax med mozzarella och tomat
4 port

4 st laxfiléer á 140g
2-3 hackade tomater
2 bollar mozzarellaost
1 msk fiskkrydda eller hackad dill efter smak
salt
smör till formen

Goda fisksåsen

2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
fiskkrydda eller dill efter smak
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en smord ugnsform, krydda, strö över tomathacket. Skiva osten och lägg den ovanpå tomaterna. Gratinera tills fisken är klar och osten fått fin färg, ca 20 min. Rör under tiden ihop alla ingredienserna till såsen och ställ kallt till servering. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar