fredag 22 juli 2011

Chokladkaka

Får jag bjuda på en fantastiskt god chokladkaka till helgen? LCHF såklart! Passar även som tårtbotten eller grädda smeten i muffinsformar så kan du göra goda bakelser. Jag ska bjuda på den på jobbet idag. Får se om den blir godkänd även av icke lchf:are. Mandelmjölet gör jag själv med mandelkvarn men du kan också mixa mandel i matberedaren men då blir det inte lika finmalt. Mandelmjöl finns också att köpa på t.ex lchfbutiken om man inte vill göra själv. Kakan görs med fördel dagen innan den ska serveras. Förvaras i kylen.



Chokladkaka

3 ägg
1/2 dl sukrin
1 msk fiberhusk
1/2 krm stevia
1 1/2 tsk vaniljpulver
200g smält smör
4 dl mandelmjöl
2-4 msk kakao
2 tsk bakpulver

Vispa ägg, sukrin, stevia, fiberhusk och vaniljpulver i minst 5 min med elvisp. Det ska bli riktigt fluffigt. Blanda mandelmjöl, kakao och bakpulver. Vänd försiktigt ner det och smöret i äggsmeten med slikepott(vispa inte!). Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform. Smöra och bröda(mandelmjöl). Häll i smeten och grädda i ca 20 min på 180 grader i varmluftsugn. Låt kallna i formen.

En klick hallongrädde är gott till!

2 kommentarer:

  1. vad menas med:
    fiberhusk
    stevia
    sukrin
    :)

    SvaraRadera
  2. Fiberhusk, stevia och surkin är sådant som vi LCHF:are använder för att kunna baka med så lågt kolhydrat innehåll som möjligt :)

    SvaraRadera