lördag 29 januari 2011

LCHF Glass!

Jag är riktigt förtjust i Ben & Jerry glass och det är ju bara att glömma nu när jag väljer bort de mesta av kolhydraterna i min kost. Så jag var ju bara tvungen att testa att göra egen lchf-vänlig glass. Hittade ett recept i Anna Hallén kokbok LCHF husmanskost som jag testade idag(gjorde några små ändringar). Och vet ni? De var SÅ gott! Och så lätt att göra! Alla i familjen tyckte glassen var kanongod. Smakar som vanlig glass:) Har tyvärr ingen bild på glassen men här är receptet:

Hemmagjord LCHF-glass

Vaniljglass:

4 dl vispgrädde
4 äggulor
2-3 tsk eko vaniljpulver
1,5 krm stevia*

Vispa grädden och rör i äggulor, vaniljpulver och stevia. Häll i frystålig burk m lock. Ställ i frysen i minst 5 timmar. Klart!

Gjorde även chokladglass: samma recept som ovan men ta 1 tsk vaniljpulver och 3 msk kakao. MUMS!

*Stevia rebaudiana är en växt som kan användas som ett sötningsmedel med naturligt ursprung
som varken innehåller kalorier eller påverkar tänderna. Stevia är ca. 100 gånger sötare än socker!




3 kommentarer:

  1. Det verkar gott! Man behöver dock alltid skriva vilken söthet man använder på stevian. Annars kan det bli lite tokigt...

    SvaraRadera
  2. Ska prova detta recept idag, men jag är lite konfonderad när det gäller Stevia (och jag är helt ny när det gäller Lchf)... Jag köpte Stevia på Ica och på det paketet står det att en dl vanligt socker motsvarar 1 dl stevia, hur fungerar det om stevian är så mycket sötare än socker? Nåja, jag smakar av stevian innan jag har något i glassen så får vi se vad det blir :)
    Tack för att du lagt upp receptet!

    Mvh
    Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då har du nog köpt det som är en blandning av stevia och sukrin. Heter steviasocker. Ren stevia är väldigt söt och då använder man ca ½ krm till en hel kaka

      Radera