fredag 28 januari 2011

Fröbröd

Visst kan man äta bröd även om man följer lchf. Jag bakade detta fröbröd för några dagar sedan och det var kanongott! Bre med mycket smör och ha massa ost, skinka, gurka och tomat på. Receptet kommer från Anna Halléns kokbok.


Till en plåt behövs:

3 ägg
3dl riven smakrik ost
(cheddar, prästost, västerbottenost tex)

1 msk äkta majonäs
2 msk Keso
1 ½ tsk bakpulver

Ca 5 dl frön av olika slag
Tex linfrön, solrosfrön, pumpakärnor & sesamfrön.

Sätt ugnen på 225 grader
Blanda ägg, ost, keso, majonäs och bakpulver i en bunke.
Smeten kommer att bli ganska rinnig.
Tillsätt fröna tills smeten blivit fast men inte torr.

Bred ut smeten på en plåt klädd med bakpapper
och platta ut smeten, den ska vara ganska platt!

Grädda i ugnen i 15 min eller tills brödet fått fn färg.

Förvara brödet i kylen. Går att frysa.


1 kommentar:

  1. Ja det här brödet är verkligen supergott!!

    SvaraRadera